luni, 23 februarie 2009

And the Academy Award goes to...

Da, s-a terminat si Gala Oscar 2009. Aproape nimic surprinzator. Slumdog Millionaire a ras statueta la 8 din cele 10 categorii la care fusese nominalizat, cele mai importante fiind cele pt cel mai bun film al anului si pt cel mai bun regizor. Am intuit bine si anul acesta succesul unui film fain, ne-hollywoodian!
Desi cu 13 nominalizari, The curious case of Benjamin Button, n-a reusit sa smulga de la membrii Academiei decat 3 statuete si acelea la niste categorii mai putin importante.
Printre filmele premiate s-au mai numarat Ducesa si The Dark Knight, dar tot la categorii secundare, Man on wire pt cel mai bun film documentar si.... surprinzator, Departures pt cel mai bun film strain desi nici nu puteam sa-mi inchipui vreodata ca nu va lua Waltz with Bashir! Cel mai bun film de animatie a fost Wall-E! Nici nu se putea altfel!
Urmeaza categoriile cele mai importante pentru mine. Aici intuitia mea n-a dat gres absolut deloc. Desi majoritatea se astepta sa ia Mickey Rourke pt rolul carierei sale din drama The Wrestler, a luat Sean Penn statueta pt cel mai bun actor in rol prinicipal pt rolul politicianului gay din Milk, si evident pt actor in rol secundar a luat Heath Leger pt magnificul rol al Jokerului din The Dark Knight. La actrite toata lumea se astepta ca dupa rolul prefect din The Reader sa sa Kate Winslet, iar pt rol secundar feminim sa fie premiata Penelope Cruz pt. Vicky Cristina Barcelona. Aici mi-a fost putin teama pt ca Marisa Tomei era o contracandidata de temut datorita performantei din The Wrestler.
M-am suparat pe faptul ca pt cel mai bun cantec Academia a optat pentri Jai Ho in defavoarea lui O Saya, dar asta este.
Asteptam Oscar 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu