joi, 20 septembrie 2007

Haute couture la Paris n-a insemnat doar haute couture pentru noul sezon!

Chanel
Cu siguranta Karl Lagerfeld nu s-a dezmintit nici de aceasta data. Felul in care a mixat pene, palarii,, glugi cu piele, dantela, tul, voal, funde si perle este unul spectaculos. Clasicul look Chanel a devenit de data aceasta unul extrem de modern, vizionar.

Jean Paul Gaultier
Copilul teribil al modei, Madonna modei mondiale...cum vreti sa-i spuneti....tot Gaultier ramane! O colectie inspirata din "1001 de nopti", o colectie cu o pronuntata linie masculina ce-a abundat in materiale scumpe, fine, luxoase. Toate au starnit controverse si critici extrem de favorabile. Totul a cultimant cu "mireasa", un barbat in tinuta de maharajah!

Christian Lacroix, o colectie perfecta in opinia critcilor, nu tocmai pe gustul meu.....dupa mine arata ca o sorcova vesela! Si totusi aproape perfecta...paradox!

Elie Saab.

Oricat de mult imi plac rochiile lui de la Gala Premiilor Oscar de data asta Saab m-a dezamagit. Ce-a fost cu colectia desfasurata ca un film alb-negru si doar cu argintiul si griul folosite nu reusesc sa-mi dau seama...A avut totusi noroc cu spargerea drapajelor clasice ce-i definesc creatia prin manecile mai mult decat exagerate. Per total: trist!

Giorgio Armani
Colectia Armani Privee cu siguranta a facut deliciul publicului, foarte select de altfel daca ne candin la Cate Blanchett. Armani a reinventat sacoul. S-a nascut sacoul haute-couture ce poate fi combinat cu...orice, chiar si o banala pereche de pantaloni de trening de la taraba! Element special: blana. Personal nu ma dau in vant dupa blana insa de data aceasta am ramas impresionat. Felicitari!

Givenchy
Daca ar trai Hubert de Givenchy ar fi mandru de colectia lui Riccardo Tisci cu siguranta. Desi a ales sa prezinte colectia pe un catwalk destinat prezentarilor pret-a-porter a surprins in mod placut audienta. A reinventat clasicele jachete Givenchy, a dat un aer extrem de future tinutelor amazoanelor si cele ale zeitelor grecesti, totul purtand amprenta opulentei specifice.

7 comentarii:

  1. in sfarsit informatii elocvente despre designeri..apreciez f mult munca ta de research si imi voi permite sa te citez in una dintre emisiunile mele...dak nu te superi, bineinteles.:) felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult! ma poti cita oricand, n-am nimic impotriva. ar fi fain sa aduci si ceva nou, eu atat am reusit. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tuturor celor obsedati de Dior, Armani, Nike, Nokia, Ikea, Mastercard, Latte, Porsche: mai uitati-va si voi la "Fight club". O sa va prindeti de multe.

    RăspundețiȘtergere
  4. si cand te gandesti ca Dior a ridicat moda la rang de arta tot obsesie se numeste? apropo, Dior e mort, urmasul sau e Galliano. :) de altfel....nu vad aluzia corecta cu Ikea, Latte, Porche sau Mastercard! aici vorbeam despre moda nu despre obsesia pt branduri :) vrei informatii on brand? talk to Wally Olling, The Branding Guru

    RăspundețiȘtergere
  5. Randuri dintr-un articol de moda.Stiu ca nu chiarasa usor sa scrii pe placul tuturor...Bravo: informatiile sunt corecte si la obiect, fara sa te pierzi in detalii neimportante. Totusi, tu unde esti? Pari pierdut printre randurile unei reviste de moda virtuale, as vrea sa ai curajul sa fii tu! Spor si inspiratie...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. ... nu e chiar asa... :) o mica completare

    RăspundețiȘtergere
  7. hmmm...merci de comentariu. nu-s randuri propriu-zise dintr-un anumit articol, sunt adaptari facute in urma lecturii unui numar mare de articole! poate chiar prea mare1 merci de incurajari, promit sa scriu mai bine! :P

    RăspundețiȘtergere