joi, 20 septembrie 2007

Haute couture aniversar: Dior si Valentino, toamna-iarna 2007/2008

Colectiile haute-couture pentru noul sezon prezentate la Paris cu ceva timp in urma au avut parte de-o atmosfera cu totul speciala. Dincolo de hainele spectaculoase invitatii au luat parte la doua niversari epocale: 60 de ani de Dior si 45 de ani de Valentino.

Christian DiorColectia s-a lansat in livada de portocali a Palatului Versailles. John Galliano, directorul artistic al casei a transformat livada de la Verssailes intr-un imens parc de distractii haute-couture pentru a celebra cea de-a 60-a aniversare a casei Dior. Mai romantic din fire, Galliano a chemat la rampa artileria grea de modele: Linda Evanghelista, Naomi Campbell, Irina Lazareanu, Diana Dondoe si nu in ultimul rand Gisele Bundchen careia i-a incredintat o piesa din colectia New Look din 1947 creata de insusi Dior. Cromatica colectiei de-a dreptul uimitoare: de la roz la portocaliu la verde smarald si la mov...un regal! Cu certitudine influentele Spaniei natale s-au facut resimtite prin intermediul siluetelor modelelor ce aminteau de picturile lui Goya si Zurbaran.

Very, very Valentino!!!! Ultimul aici dar probabil primul dinre designerii ce-au prezentat haute-couture la Paris. Cei 45 de ani de Valentino au fost aplaudati frenetic de Lagerfeld, Donatella Versace, Armani, Galliano. I s-a dat cezarului ce este al sau, iar Cezarul n-a contenit sa uimeasca si sa starneasca admiratia ca intotdeauna! Volumele impresionante, rochiile de seara, rosul ce l-a consacrat, multua, multa inovatie au insemnat clar faptul ca Valentino inca mai are ceva de spus inainte de retragere. Multumim , maestre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu