miercuri, 10 martie 2010

Ultimul show McQueen fara McQueen

















Dupa cum stiti, copilul teribil al modei britanice a trecut de curand in nefiinta. Doar spiritul lui va dainui peste urmatoarele decenii. Moda britanica va sta sub semnul sau mult timp de acum incolo. Dupa ce am scris despre tragica sa disparitie cu ceva timp in urma aici si aici, azi va prezint ulimul sau cuvant in domeniul care l-a consacrat: moda. Colectia realizata in proportie de 80 % de McQueen a fost finisata in ultimele zile de echipa sa si astfel 16 tinute au fost prezentate publicului zilele acestea in cadrul Paris Fashion Week Fall/Winter 2010.
Am citit diverse articole legate de aceasta prezentare si am vazut si fotografiile cu cele 16 tinute si tot ce pot sa spun este ca aceasta colectie parca adevereste moartea designerului. Este dramatica, tragica, plina de incarcatura emotionala. Aveti si voi aici ultima coletie a lui McQueen. Mie imi place foarte mult! Abia astept sa vad colectia si la noi la Victoria 46 si eventual diverse doamne din inalta societate purtand aceste creatii.
Ultima colectie a lui Lee Alexander McQueen a stat sub semnul epocii medievale. Maestrul a folosit materiale pictate cu ingeri si demoni prevestind parca moartea-i timpurie. Frumusetea si precizia taieturilor si a broderiilor au taiat cu siguranta respiratia intregii asistente prezente la Paris Fashion Week.
Conform stirilor de ultima ora, compania care detine 51 % din actiunile brandului Alexander McQueen, si-a anuntat optiunea in ceea ce priveste destinul acestui brand. Dl Pinault, proprietarul companiei doreste sa pastreze viu spiritul creator al lui McQueen si, probabil, cel care va fi director de creatie al casei McQueen va fi un alt copil nebun al modei britanice, Gareth Pugh.

2 comentarii:

  1. realizeaza si tu un articol cu ce se poarta la barbati/baieti in primavara-vara 2010, ca nu prea am gasit pe net

    RăspundețiȘtergere
  2. da... atat timp cat inca nu au ieist editiile pt barbati elle sau vogue e greu sa stii ce si cum, prezentarile sezoniere masculine sunt lasate in umbra si iese in fata tot ce inseamna moda feminina. am sa ma documentez si o sa incerc sa scriu un articol prin care sa se inteleaga macar regulile de baza pt acest sezon.

    RăspundețiȘtergere