miercuri, 10 martie 2010

Oscar 2010 - The Winners & personal comments

Stiu ca apar tarziu cu aceasta stire, dar cum am avut alte treburi in ultimele zile, nu am reusit sa ajung si la blog. Tot ce pot spune este ca ma bucut pt ca The Hurt Locker a castigat 6 premii ale Academiei si ca Avatar a plecat acasa cu 3 premii. Avatar e un film care mie in afara de tehnologia de ultima ora si efectele speciale foarte bune, nu mi-a spus nimic altceva. The Hurt Locker mi s-a parut un film bun, inteligent, bine construit. Aveti in cele e urmeaza castigatorii principalelor categorii si comentariile personale:

Cel mai bun film - The Hurt Locker - nici nu putea sa piarda in fata filmului Avatar; cel mai de temut rival mi s-a parut a fi mai degraba Precious: Based on The Novel "Push" by Sapphire.

Cel mai bun actor in rol principal - Jeff Bridges pt rolul din Crazy Heart - indubitabil! magistrala intepretarea acestui actor.

Cel mai bun actor in rol secundar - Cristoph Waltz pt rolul din Inblorious Basterds - l-a eclipsat pe Brad Pitt cu acest rol.

Cea mai buna actrita in rol prinicipal - Sandra Bullock pt rolul din The Blind Side - aici mi-a fost teama ca va castiga Meryl Streep pt rolul din Julie and Julia sau Gabourey Sidibie pt rolul din Precious: Based on The Novel "Push" by Sapphire

Cea mai buna actrita in rol secundar - Mo'Nique pt rolul din Precious: Based on The Novel "Push" by Sapphire - clar nu avea cum sa ia altcineva!

Cel mai bun film de animatie - Up - nu l-am vazut, dar cintre cele nominalizate mie mi-a placut si The Princess and The Frog.

Cea mai buna cinematografie - Avatar - da, pentru realizarea grandioasa.

Cele mai bune costume - The Young Victoria - intotdeauna costumele de epoca vor fi foarte bine primite.

Cel mai bun regizor - Kathryn Bigelow pt the Hurt Locker - prima femeie regizor care castiga acest premiu, premiu pe care l-a meritat cu toata stima si admiratia Academiei; ma bucur ca l-a surclasat pe fostul ei sot, James Cameron, regizorul Avatar.

Cea mai buna editare de film - The Hurt Locker - nici nu incapea indoiala.

Cel mai bun film strain - El Secreto de Sus Ojos (Argentina) - eram aproape sigur ca va castiga mult=premiatul The White Ribbon, un film foarte bun de altfel, dar iata ca Academia ne-a oferit inca o surpriza.

Ceal mai bun machiaj - Star Trek - nu comentez... nu mi-a placut niciodata acest gen de machiaj de film; din punctul meu de vedere premiul ar fi mers catre The Young Victoria.

Cea mai buna coloana sonora - Up - eu as fi acordat acest premiu pentru The Hurt Locker.

Cel mai bun cantec original - "The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" from "Crazy Heart" - superba melodie! merita si 3 statuete!

Cel mai bun scurt-metraj - The New Tenants - nu am vazut niciunul, deci nu ma pot pronunta.

Cea mai buna editare de sunet - The Hurt Locker - era clar!

Cel mai bun mixaj de sunet - The Hurt Locker - la fel de clar!

Cele mai bune efecte vizuale - Avatar - era celelalt premiu, pe langa cel pentru Cinematografie, pe care i l-as fi acordat acestui film.

Cel mai bun scenariu adaptat - Precious: Based on The Novel "Push" by Sapphire - incredibil de emotionanta aceasta adaptare; un premiu meritat!

Cel mai bun scenariu original -The Hurt Locker - a sasea statueta merge la Mark Boal pt acest film foarte bun; desi multi au contestat acest secenariu, el este totusi unul original, chiar daca nu face altceva decat sa prezinte viata soldatilor in Razboiul din Irak.

P.S.: despre concertul Lady GaGa la care am fost pe 27 ianuarie in Londra nu vreau sa scriu,.Prefer sa tin aceasta amintire doar pentru mine alaturi de biletul de concert si cele cateva poze slabe pe care am reusit sa le fac. Motivul pentru care fac asta este pentru ca m-au deranjat comentariile rautacioase si invidioase ale unora.

P.S. 2: urmeaza mai tarziu, bineinteles, un post despre Best & Worst Dressed Oscar 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu