sâmbătă, 21 aprilie 2012

10 orase in care sa traiesti


Vancouver – Canada
Este cel mai mare oras din provincia Columbia Britanica in Canada, fara insa a fi capitala provinciei, care este Victoria.Vancouver ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai “locuibile” orase din lume fiind foarte bine dezvoltat din punct de vedere al mediului, sanatatii, culturii si infrastructurii. Vancouver a fost gazda Jocurilor Olimpice de iarna din 2010.
Melbourne – Australia
Melbourne este capitala statului federal Victoria din Australia, si este situat pe Raul Yarra in apropiere de varsarea sa in golful Portului Phillip. Melbourne este al doilea cel mai mare oras din Australia. Desi este binecunoscut in lume, ca fiind de multe ori mai atractiv decat Sydney, in ultimul timp Melbourne-ul a fost eclipsat catre acesta din urma.
Viena – Austria
Orasul este situat in extremitatea rasariteana a Austriei, fiind traversat de Dunare. Viena este, cu cei aproape doua milioane de locuitori ai sai, ce reprezinta un sfert din populatia totala a Austriei, al zecelea oras ca marime din cadrul Uniunii Europene. Orasul a fost secole de-a randul capitala imperiala si resedinta a familiei regale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei. Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice. Christoph Willibald Gluck, Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Johannes Brahms si Anton Bruckner si altii, au lucrat la Viena, iar Antonio Vivaldi a murit aici. Johann Strauss-fiul si familia sa si-au creat valsurile in Viena, iar orasul a devenit casa asa-zisei „A Doua Scoala Vieneza. Este si sediul Orchestrei Filarmonice Vieneze. Viena este notabila si pentru arhitectura sa. Exista numeroase cladiri in stil baroc, dar sunt reprezentate toate celelalte stiluri. Palatul de vara al imparatilor, Palatul Schönbrunn, a fost conceput ca rival al celui de la Versailles, dar, desi imens si ornat, nu a devenit la fel de mare. Gradina Zoologica Schönbrunn se afla in incinta palatului. Catedrala Sfantul Stefan (Stephansdom, construita in secolul al XII-lea este de asemenea de o mare valoare. Centrul istoric al orasului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO
Toronto – Canada
Toronto este cel mai mare oras din Canada si capitala provinciei Ontario. Orasul este situat pe malul nordic al lacului Ontario, si este centrul regiunii metropolitane omonime. Turnul CN este cel mai inalt din lume, in jurul sau aflandu-se mai multi zgarie-nori, cu zone rezidentiale, parcuri si spatii verzi. Centrul Rogers, o capodopera a arhitecturii, numita in trecut SkyDome, este primul stadion din lume cu un acoperis complet retractabil. Are o capacitate de peste 50 000 spectatori si poseda cel mai mare ecran video din lume. In incinta sa se afla un hotel cu peste 300 de camere. Centrul Rogers rivalizeaza cu Stadionul Olimpic din orasul Montreal.
Calgary – Canada
Calgary este cel mai mare oras din provincia canadiana Alberta. Este un centru economic important, axat in special in jurul industriei petroliere in plina expansiune in Alberta. Orasul este amplasat la confluenta lui Bow River si Elbow River de aici Calgary se extinde in toate directiile. Regiunea orasului este deluroasa. Raul cel mai mare Bow River curge din vest spre sud si margineste centrul orasului in partea de nord. Pe cand raul mai mic Elbow River intra din sudul orasului si conflueaza cu primul la est de centru. In 2001, 6160 de romani locuiau in Calgary.
Helsinki – Finlanda
Helsinki este capitala si cel mai mare oras al Finlandei. Orasul este situat in sudul tarii, pe malul golfului Finic. Zona urbana Helsinki este formata din municipiul capitalei si orasele Espoo, Vantaa si Kauniainen. In total, are o populatie de 975.000. Helsinki este un port important la Marea Baltica, atat pentru marfa cat si pentu pasageri. Transportul de pasageri cu vaporul, mai ales international, este foarte comun din cauza ca Finlanda este izolata de tarile scandinavice si europene, si cel mai bun mod de transportare ramane vaporul. Helsinki are o retea de transport local foarte avansata in comparatie cu restul Europei. Transportul se face posibil cu o linie de metrou (Metroul din Helsinki), plus autobuze si tramvaie multe.
Sydney – Australia
Sydney este cel mai mare oras din Australia, cu o populatie de 4.200.000. In Sydney se afla celebra Sydney Opera House. Opera din Sydney a fost inclusa in anul 2007 pe Lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Sydney este situat pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural minunat, pe care navigatorul britanic James Cook l-a botezat, in 1770, Port Jackson. Sydney detine recordul superlativelor in Australia: este cel mai mare oras, cel mai mare centru industrial, cultural si financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicatie... In centrul orasului se afla si cea mai mare aglomeratie de zgarie-nori, de magazine, de galerii, de baruri si de restaurante.
Perth – Australia
Perth nu este numai un centru economic atragator, ci si un loc ideal pentru recreere. Plajele minunate de pe malul Oceanului Indian aduc astazi venituri insemnate capitalei Australiei de Vest. Apele din largul orasului Perth cuprind un univers fascinant pentru amatorii de scufundari, care ascund epavele numeroaselor nave scufundate aici . Cel mai plin de viata cartier al orasului este Subiaco, intemeiat de calugari benedictini italieni in 1851. Temperaturile medii multianuale sunt de +22 °C in ianuarie si de +14 °C in iulie. Temperatura apelor tot timpul anului, aprox. +19 °C.
Adelaide – Australia
Adelaide este un oras de coasta fiind situat in golful Saint-Vincent. Orasul a fost denumit in anul 1836 de primul guvernator al statului Captain John Hindmarsh, dupa Adelaide regina de origine germana a Angliei. In contrast cu orasele Sydney sau Hobart el nu a devenit colonie pentru lagarele de detinuti englezi. Adelaide este un oras cultural fiind numit si "festival city" pentru festivalurile de muzica Jazz sau pentru expozitii a unor artisti renumiti sau unde au loc multe intruniri sportive.
Auckland – Noua Zeelanda
Auckland este cel mai mare oras din Noua Zeelanda. Cu peste 1.2 milioane de locuitori, Zona Metropolitana a orasului contine peste un sfert din populatia tarii, si continua sa creasca mai repede decat cresterea medie a populatiei tarii. Auckland este situat pe Insula de Nord, intre Golful Hauraki pe Oceanul Pacific la est, Muntii Huna la sud-est, Portul Manukau la sud-vest, si Muntii Waikatere la vest si la nord-vest. Auckland are o clima temperata cu influente subtropicale si oceanice temperaturiile medii anuale sunt de la 25 °C in Ianuarie si Februarie la 15 °C in Iulie.

luni, 16 aprilie 2012

Cei mai puternici oameni ai lumii

  1. Barack ObamaPresedintele S.U.A.  
  2. Hu Jintao Presedintele Chinei  
  3. Vladimir PutinPresedintele Rusiei 
  4. Angela MerkelCancelarul Germaniei 
  5. Papa Benedict al XVI-leaSuveranul Pontif al Vaticanului si Seful Bisericii Catolice  
  6. Nicolas SarkozyPresedintele Frantei  
  7. David CameronPremierul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
  8. Christine Lagarde - Director general al Fondului Monetar International
  9. Abullah bin Abdul Aziz al SaudRegele Arabiei Saudite 
  10. Ben BernakePresedintele Rezervei Federale a S.U.A.
  11. Sonia GandhiPresedinte al Partidului Congresul National Indian
  12. Bill Gatesal doilea cel mai bogat om din lume si fondatorul Microsoft
  13. Mark Zuckerbergfondatorul Facebook
sursa: Forbes  

Vogue – Top 11 Fashion Icons


Best fashion icon – Kate Moss
Kate Moss a fost denumita de revista Vogue cea mai bine imbracata vedeta a deceniului datorita senzualitatii sale. Redactorii revistei considera ca modelul are o influenta mult mai mare decat orice alt model sau celebritate asupra tinerelor adolescente.

Bomba sexy – Blake Lively
Blake Lively traieste visul oricarei tinere si anume acela de a juca intr-un serial si de a purta creatiile marilor designeri ai momentului. Tanara actrita intotdeauna opteaza pentru piese vestimentare cat mai sexy, care sa ii puna in valoare liniile feminine si perfect conturate ale corpului.

Sirena ecranului – Marion Cotillard
Marion Cotillard reuseste sa uimeasca prin fiecare aparitie, prin combinatii ciudate, accesorii numeroase si culori cat mai vii.

Independenta – Michelle Obama
Prima doamna a Americii a fost aleasa datorita stilului sau diferit pe care il adopta de fiecare data, alegand tinute destul de office, insa in culori destul de intense.

Frumusetea americana – Jessica Biel
La toate evenimentele mondene Jessica Biel pune mare accent pe feminitate si pe naturalete. Piesele vestimentare sunt destul de colorate, actrita optand de foarte multe ori pentru nuante de violet, rosu, roz sau portocaliu.

Street cool – Alexa Chung
Prezentatoarea britanica Alexa Chung a primit aceasta denumire datorita tendintei sale de a asorta cat mai multe stiluri. In garderoba vedetei se gasesc foarte multe rochite scurte, pantofi cat mai sofisticati si numeroase posete.

Boema Haute Couture – Sarah Jessica Parker
Actrita din Sex And The City continua sa se identifice cu personajul Carrie Bradshaw prin pasiunea de fashion. SJP se declara o fana a marilor designeri vestimentari, aceasta fiind prezenta la majoritatea prezentarilor de moda.

Chic constiincios – Liya Kebede
Modelul Liya Kebede este unul dintre putinele manechine de culoare care au aparut pe coperta US Vogue. Stilul vedetei se caracterizeaza prin senzualitate si femininate, ea fiind foarte atenta la toate detaliile tinutelor sale.

Spirit liber – Carey Mulligan
Carey Mulligan a fost desemnata the free spirit datorita naturaletei sale exprimate nu doar prin coafura si machiaj, ci si prin piese vestimentare extrem de feminine.

Noua clasica – Shala Monroque
Stilul caracteristic vedetei de culoare este unul foarte colorat si puternic accesorizat. Pantofii, indiferent de eveniment, sunt confortabili si au tocuri destul de micute in comparatie cu cele ale celorlalte vedete care se prezinta la evenimentele mondene.

Vizionara – Lady GaGa
Lady GaGa a primit aceasta denumire datorita costumelor bizare pe care le poarta si stilului sau nonconformist. Desi nu se afla de multa vreme pe piata muzicala, artista a reusit sa fie unica nu doar prin vestimentatie, ci si prin concertele pe care le sustine sau prin sentimentul de mandrie pe care il are cand vorbeste despre personajul Lady GaGa.