luni, 18 iunie 2012

TEST de inteligenţă – 10 întrebări de logică, matematică şi limba română


1. NASA a primit 3 mesaje într-o limba ciudată. Oamenii de ştiinţă le-au analizat şi au ajuns la concluzia că "BULEKC NTENYZ RNAZXU" înseamnă "pericol explozie racheta", "VINTAR GROLN BULEKC" înseamnă "pericol invazie extraterestri" şi că "NTENYZ XAVI CRYNS" înseamnă "explozie cataclism apocalipsa". Ce inseamna RNAZXU?
2. Continuaţi proverbul: Numai cine nu munceşte, ...
3. Alegeţi dintre variantele următoare un sinonim pentru cuvântul A OBLITERA: a. a caligrafia b. a astupa c. a obliga d. a educa
4. Scrieţi cu cifre romane, folosind majuscule, numărul 649.
5. Dacă Maria poate vopsi o casă în 4 ore, iar Marius poate vopsi aceeaşi casă în 6 ore, în cât timp vor vopsi împreună casa?
6. Câţi mililitri de apă sunt necesari pentru a umple un cub cu muchia de 10 cm?
7. TVEUIAHSX este anagrama cărui cuvânt din 9 litere?
8. Grace are 16 bomboane in buzunar. 8 sunt roşii, 4 sunt verzi şi 4 albastre. Care este numărul minim de bomboane pe care trebuie să le scoată din buzunar ca să fie sigură că a scos cel puţin câte una din fiecare culoare?
9. Simon a ajuns la birou la 8:15 dimineaţa şi a plecat de la birou la 10:30 seara. Dacă Simon este plătit cu 10$ pe oră pentru cele 8 ore normale de lucru şi cu 50% mai mult pentru orele suplimentare, cu cât va fi plătit Simon în acea zi?
10. Dacă 1 + 1 = 3 şi 4 + 4 = 7, cât face: 1 + 4?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu