miercuri, 9 martie 2011

Revolution I: Chanel 2.55 Bag


2.55 Bag a fost creata de Gabrielle Coco Chanel din februarie 1955 – de unde si numele 2.55. Motivul? Cat se poate de simplu: necesitatea, pentru ca isi pierdea frecvent gentile clasice la evenimentele mondene din Paris. In plus, isi dorea una care sa-i lase mainile libere.

Modelul 2.55 a revolutionat moda vremurilor de la jumatatea secolului trecut: este varianta clasica, dar cu breteaua mai lunga, putand fi petrecuta asimetric, asemenea gentilor purtate de catre soldatii contemporani.

S-a gandit sa impleteasca lanturile fine cu pielea in amintirea lanturilor cu care erau legate cheile pe care ingrijitorii din orfelinat le zdranganeau ca metoda de amuzament pentru copii, cand ea era foarte mica. Tot din orfelinat i-a venit si inspiratia pentru culoarea folosita in interiorul primei genti cu acest model, o nuanta rosie ce era folosita la uniformele copiilor. Jachetele purtate de jockey la calarie au inspirat-o pe creatoare sa realizeze faimoasele cusaturi in forma de romb pe piele.

Alte inovatii: buzunarul din spate, special pentru bani, dar si o incapere secreta, realizata, spun unii, pentru a ascunde scrisorile pe care Coco le primea de la iubitul ei de atunci, spionul Hans Gunter von Dincklage.

Karl Lagerfeld a relansat modelul in 2005, cand se aniversau 50 de ani de cand a fost creat. In 1980 fusesera scoase pe piata si alte versiuni ale modelului, cu monograma celebra deja, adica cele doua litere „C” intercalate.

2.55 a aparut in garderobele multor femei care au dat tonul in moda, de la Jackie Kennedy pana la Kate Moss.

2.55 este mai mult decat o simpla geanta, fiind o piesa de importanta istorica in lumea pasionatilor de moda.

In afara de faptul ca este un model clasic, foarte usor de asortat, atat la tinute casual, cat si la tinute de seara, 2.55 este un must-have pentru oricine respira moda!

P.S.: asteptam si varianta pt. barbati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu