luni, 17 ianuarie 2011

Golden Globes 2011 - The Winners


Golden Globes, premiile Asociatiei Presei Straine de la Hollywood, sunt cele care anunta cum vor decurge lucrurile la Oscaruri, Premiile Academiei Americane de Film. Pana vom vedea pe 25 ianuarie nominalizarile pt. Oscar 2011 mai este putin.

Sa aruncam o privire asupra castigatorilor Golden Globes 2011, decernate aseara in carul unei fastuoase gale, in Beverly Hills. Nu ma voi lega decat de premiile pt. film, cele pt. seriale si serii TV nefiind in aria mea de interes.

Cecille B. DeMille Award premiul pt. intreaga cariera Robert De Niro.

Best picture – Drama The Social Network. Dupa parerea mea, Black Swann era castigatorul! Fara niciun alt comentariu.

Best Picture, Musical or Comedy The Kids Are All Right. Nu l-am vazut. Eu mizam pe The Tourist sau pe Alice in Wonderland.

Best Director David Fincher, The Social Network. Castigatorul meu era Darren Aronofsky pt. Black Swann.

Best Actor, Drama Colin Firth, The King's Speech. Era timpul sa castige acest premiu dupa nominalizarile fara rezultat din ultimii ani...

Best Actress, Drama Natalie Portman, Black Swann. Categoric, era imposibil sa nu ii fie recunoscuta prestatia remarcabila din filmul lui Darren Aronofsky.

Best Actor, Musical or Comedy Paul Giamatti, Barney's Version. Johnny Depp era castigatorul acestei categorii, fie pt. rolul din The Tourist, fie pt. cel din Alice in Wonderland.

Best Actress, Musical or Comedy Annette Bening, The Kids Are All Right. Din nou Angelina Jolie nedreptatita; rolul sau din The Tourist fiind unul care merita sa castige.

Best Supporting Actor, Drama Christian Bale, The Fighter. Nu avea cine sa-i stea in cale, un foarte bine facut.

Best Supporting Actress, Drama Melissa Leo, The Fighter. Asta poate pt. ca nu a putut lua nimic acum doi ani pt Frozen River sau cum? De departe castigatoarea era Helena Bonham Carter pt. rolul din The King's Speech.

Best Screenplay Aaron Sorkin, The Social Network. Din seria "filmul castigator al anului"...

Best Animated Feature Toy Story 3. Era previzibil.

Best Foreign Language Film In A Better World. Nu l-am vazut, dar am sperat sa castige Le Concert, regizat de Radu Mihaileanu.

Best Original Score Trent Reznor and Atticus Ross, The Social Network. Tot din seria "filmul castigator al anului"...

Best Original Song "You Haven't Seen The Last of Me", Burlesque. Un cantec fain, ca si celalalt nominalizat din acelasi film, "Bound To You".

3 comentarii:

 1. Sunt si nu de acord...The Kids Are All Right a fost de departe cel mai interesant film al sectiunii, iar Annette Bening era vazuta castigatoare de toata lumea.
  The Social Network...depinde de ce urmaresti intr-un film. Scenariul a fost mult peste celelalte ca originalitate si claritate. Fincher a produs un film inchegat, fara multe greseli tehnice. Black Swann nu a adus nimic ca si story. Ba mai mult a fost asemanarea deranjanta cu Fight Club al aceluiasi Fincher.

  RăspundețiȘtergere
 2. Participa si tu la acest vot, e importanta: http://filmegaythemedonline.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 3. @Sibelius: am vazut mai devreme prestatia dnei Benning. nimic spectaculos, a avut roluri mult mai bune. cat despre film, sa fim seriosi! e un film simplu, nu-ti da ceva de gandit, totul e servit, aproape si rumegat. slab!

  originalitatea scenariului in the social network? partial utopica, doar a avut ca sursa de inspiratie fondatorul facebook, chiar bazandu-se pe fapte reale din viata acestuia.

  black swann se aseamana unde sau la ce cu fight club? or incurci filmele, or filmul ca proces cognitiv nu iti e familiar. poate, cel mult, se aseamana cam 1% cu the wrestler, insa si aici ar fi vorba, dupa cum a si marturisit aronofsky, de o replica la acesta din urma. completez eu: net superioara calitativ din toate punctele de vedere.
  de altfel, se pare ca requiem for a dream, ilustrator al anamnesisului elogiator, iti este strain, srept care nu isi are rostul sa continuam. degeaba regizorul e acelasi pt ambele filme, black swann putand fi perceput la nivel semiotic succesor al lui requiem for a dream.

  RăspundețiȘtergere