miercuri, 2 iunie 2010

Cardigan





Stiu, titlul acestui post pt. multi nu inseamna nimic. Pt. mine da. Veti vedea in cele ce urmeaza de ce.
Pt. inceput cred ca e bine sa explic - pentru multii necunoscatori care citesc acest post - ce inseamna cuvantul "cardigan".
Conform DEX Online: CÁRDIGAN, cardigane, s.n. (Rar) Jachetă (bărbătească) tricotată, cu mâneci largi, încheiată cu nasturi în față. – Din fr., engl. cardigan.
As rectifica putin, adaugand ca nu trebuie sa fie tricitata neaparat aceasta jacheta. la fel cum foarte bine, in loc de nasturi, putem avea un fermoar, spre exemplu. In plus, doresc sa adaug ca un cardigan nu e neaparat o piesa vestimentara barbateasca, el poate face parte cu succes si din garderoba unei femei, forma fiin foarte putin diferita. In fond, eu cred ca un cardigan este o piesa unisex in general, nu prea vad diferente semnificative intre un cardigan de dama si unul barbatesc. Bun, am lamurit problema principala. Sa mergem mai departe... Cardiganul reprezinta pt. mine cea mai versatila piesa vestimentara din garderoba. Il pot purta atat la tinute casual cat si elegante, sport sau de club. Il pot purta oricand, indiferent de vreme sau anotimp. Consider ca imi confera libertate de exprimare, de miscare, pe scurt ma reprezinta. Am vreo 10 cardigane. Diverse culori, texturi, inchise cu nasturi sau cu fermoar, apartin unor brand-uri high-style sau sunt "no name". Preferatul meu este unul verde cu negru, in carouri, de la C'N'C Costume National, un brand pe care-l iubesc pur si simplu. Astept sa-mi achizitionez unul Lanvin, unul Dior Homme, unul Alexander McQueen. Pana voi avea resursele financiare pt. acestea ma bucur de cele pe care le am.
Ca sa exemplific, aveti si cateva imagini atasate.

5 comentarii:

  1. Cata, m-ai lovit cu postarea asta. Sunt o mare fana a cardi-ului. Asa cum spuneai si tu, piesa de imbracaminte a fost initial masculina, (inventata de contele Brudenell), dar pe parcurs a devenit mult mai populara la sexul frumos :)

    cardigan

    1868, from James Thomas Brudenell (1797-1868), 7th Earl of Cardigan, English general distinguished in the Crimean War, who set the style, in one account supposedly wearing such a jacket while leading the Charge of the Light Brigade at Balaclava (1854). The place name is an anglicization of Welsh Ceredigion, lit. "Ceredig's land." Ceredic lived in the 5th c.

    Personal, primul cardi postat de tine (cel rosu) mi se pare clar feminin. Pt. barbati mi se par mai potrivite cele in culori mai sobre, sau cu putina culoare, cum sunt cele din pozele 2 si 3. In North America, stilul asta se numeste "preppy-geek", dar mie una imi place de mor. Asortat cum e cel din poza 2, un cardi poate fi une piese de resistence :).

    RăspundețiȘtergere
  2. teacher, m-ati ovit cu comentariul acesta elaborat. :)
    nu pot decat sa va multumesc pt ceea ce ati scris si sa nu stiu ce sa adaug.
    al doilea imi place si mie foarte mult, pe primul il scot, nici mie nu mi se pare cine stie ce, am luat...random... poze de pe net, ce am prins si am pus. maine modific si poate pun o poza cu mine in cardigan, mai ales ca port zilnic aceasta piesa vestimentara in ultima vreme.
    v-am spus in privat, dupa ce-am ajuns de la job azi am numarat si am 24 de cardigane. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie îmi place foarte mult cel din prima poză. E demențial. Am și eu un cardigan pe albastru închis, e foarte mișto. Ba nu, am mai multe :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. mie imi place toate pe care le-am pus. :D
    noah, pai nici nu credeam ca nu ai cateva. orice gay are asa ceva in garderoba, macar unul sau intentioneaza sa-si achizitioneze aceasta piesa vestimentara daca n-o are... :P
    pfoai, mie mi s-a pus pata pe vreo doua din colectia Irina Schrotter Men by Razvan Ciobanu prezentata saptamana trecuta la Romanian Fashion Week Iasi 2010... abia astept sa intre colectia in magazine din august :D

    RăspundețiȘtergere