luni, 31 mai 2010

My Top 10 - Eurovision 2010

In seara finalei Eurovision 2010 am fost invitatul lui Doru Iuga la emisiunea maraton pe care-o realizeaza anual cu ocazia celui mai mare eveniment muzical el Europei la OTV. Alaturi de Cristian Faur - compozitorul piesei "Let me try" a Luminitei Anghel si-a celor de la Sistem, ocupanta locului III la Eurovision 2005 la Kiev - si Mariana Moculescu - fosta sotie a lui Horia Moculescu, absolventa a unui liceu de muzica, sectiile vioara si canto - am comentat aparitiile tarilor participante, melodiile, show-ul, castigatorii, pierzatorii etc. Concluzia unanima a fost aceea ca aceasta a fost seara Romaniei, Romania trebuia sa castige. Germania a avut una dintre cele mai slabe piese din concurs dupa parerea mea, nu mi-a placut deloc. Locul III este relativ neasteptat pt. Romania. Spun relativ pt. ca au existat oameni care-au stat cu emotii si la semifinala in ceea ce priveste mica posibilitate de-a nu intra in finala. Dupa care a venit finala, Paula si Ovi s-au prezentat ireprosabil, au fost perfecti! Am fost sigur ca intram in Top 5 si, de altfel, acest lucru s-a putut vedea pe parcursul votarii. Doar de cateva ori am coborat pe 6 sau pe 7, dar am revenit rapid si.... in final am terminat pe podium dupa Germania si Turcia. Azedbaidjan, desi s-a rpezentat prost datorita faptului ca Safura a falsat si a fost statica, s-a clasat totusi pe locul 4, chiar daca la casele de pariuri avea prima sansa la trofeu pe cand noi, spre exemplu, eram cotati cu sansa a zecea.
Ce am avut de spus acolo ati putut vedea si voi, am adaugat cate ceva aici. Am sa repet totusi Top 10 din punctul meu de vedere:

1. Romania - de departe cei mai buni, argumentele sunt in zadar acum. oricum este ok si locul III.
2. Ucraina - o voce foarte buna, o piesa grea interpretata foarte bine, o prezenta scenica simpla, naturala, frumoasa.
3. Norvegia - o voce superba, interpretarea buna, dar nu asa cum am auzit in cadrul altor intepretari live ale melodiei (spre exemplu, nu atat de bine preum in exemplul dat de Cristi aici pe blog), prezenta scenica placuta.
4. Israel - am un fetish pt. ebraica; imi pare rau ca in finala a calcat stramb si-a falsat.
5. Turcia - o manea rock, dupa spusele unora; eu zic ceva relativ nou avand in vedere cu ceea ce ne-a obisnuit turcia pana acum. au avut un show tare, intepretarea live nu a fost deloc rea.
6. Azerbaidjan - safura a falsat! grav! mai are de invatat cativa ani; la 17 ani s-a vazut prea mare. pacat!
7. Franta - un show fain, m-a distrat teribil, m-a surprins placut. parca ascultam ricky martin cu "la copa de la vida" si ma pregateam sa vad finala campionatului de fotbal sau parca eram intr-un club ascultand tyalee a lui costi ionita.
8. Islanda - o voce incredibil de faina, o interpretare magistrala. fara prezenta scenica, melodia ok, dar cam repetitiva.
9. Armenia - frumusetea fizica nu inseamna totul, nu compenseaza o intepretarea cu scapari, o voce tremurata pe alocuri si un show cam saracacios.
10. Cipru - m-a surprins placut. tipul avea o voce calda, a intepretat bine, dar era non-cipru. nu stiu, nu avea treaba. am inteles ca venea din uk, dar putea sa nu ma faca sa vad asta atat de evident. pacat!

8 comentarii:

  1. si totusi, in ce calitate te-ai dus?

    RăspundețiȘtergere
  2. jurnalist, cel putin asa m-a prezentat Doru Iuga. si intr-un fel sau altul are dreptate, dar nu cred ca trebuie sa justific eu alegerea sa in ceea ce priveste invitatia pe care mi-a adresat-o pe post de comentator in emisiune. comentariile au fost pertinente, nu m-am legat decat de ceea ce tine de prezenta sceniza, PR, comunicare, vestimentatie. la muzica nu m-am bagat foarte mult, nu e domeniul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut ! M-am uitat la emisiunea lui Doru Iuga si ieir seara si alataieri knd ai fost invitat ..foarte interesanta ( pacat a fost singura despre Eurovision mai ales dupa o asemenea performanta)
    Mi-au placut comentariile tale despre eurovision .
    Acesta este My top 10:
    1.ROMANIA - cea mai buna melodie dupa parerea mea, foarte bun si show-ul cu pianul, iar vocea Paulei extraordinara
    2.AZERBAIJAN - e adevarat ca Safura a cam dezamagit in finala, dar totusi melodia a fost extraordinara.
    3.IRLANDA - poate cea mai buna interpretare din concurs la bataie cu Romania si Ucraina
    4.DANEMARCA - foarte buna melodia, un stil mai retro in genul ABBA dar a fost ca ce se cere la Eurovision
    5.ISLANDA - deasemenea o voce extraordinara , o melodie exploziva cu un sound f modern
    6.MOLDOVA - mi s-a parut o piesa dance f buna, foarte putin apreciata totusi .Momentul cu saxofonul mi s-a parut genial.
    7.ARMENIA - o piesa de asemenea f buna, insa interpretarea a lasat de dorit
    8.ALBANIA - o alta melodie exploziva , exceptionala pt Eurovision, si cu o voce f buna .
    9.TURCIA - o melodie rock f buna ( chiar dak nu prea ascult rock), mi-a placut f mult sound-ul show-ul extraordinar, dar si textul refrenului (for just one night we could be the same no matter what they say - m-a dus cu gandul la votul geo-politic), totusi nu era chiat potrivita pt ESC.
    10.GRECIA - o melodie cu un ritm traditional, foarte shlagaroasa(cred ca va deveni hit dak nu cumva a devenit deja), si deasemenea cu un show extraordinar.

    Despre UCRAINA pot sa spun ca intradevar piesa a fost interpretata perfect fiind si foarte dificila, insa a fost cam trista, fara show, nu prea mi s-a parut de Eurovision, iar cu cate piese f bune au fost anul asta nu cred ca era totusi in primele 10.
    NORVEGIA - o piesa buna, mult mai buna decat cea care a castigat anul trecut , insa interpretarea a fost cam slabuta si de aceea cred ca luat doar locul 20.
    Mi-au mai placut:
    GEORGIA - o intepretare f buna avand in vedere cat se misca pe scena
    BELARUS - o piesa f buna dupa parerea mea, am vz insa ca a fost destul de criticata in emisiune
    BELGIA - a impresionat prin simplitate dupa parerea mea, cu o interpretare f buna, insa fara show, si nu cred totusi ca era de primii 10.
    ISRAEL - cu o piesa buna, insa nu a fost pe gustul meu, iar interpretarea nu mi-a placut.
    PORTUGALIA si CIPRU au avut piese destul de bune .Imi pare rau de SUEDIA si MALTA care nu s-au calificat ( ar fi fost de primele 10 dak se calificau).Chiar si BULGARIA cred ca merita un loc in finala.Nu mi-au placut Rusia, Serbia si Bosnia (aici s-a vazut cel mai mult votul geo-politic).GERMANIA a avut o piesa frumusica, insa cam puerila, fara nici un fel de show si o interpretare indoielnica, insa probabil ca s-a decis dinainte cn va castiga, pt ca Germania isi permite sa organizeze un show extraordinar probabil.
    Astept parerea ta si am o intrebare :Ce crezi ca ar trebui sa se faca pt a nu se mai vota d.p.d.v. geo-politic ?
    Cu respect ,Razvan din Buzau.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pt. comentariul amplu, Razvan.
    gusturile nu se discuta, asta e clar. mi-a placut c-ai fost obiectiv atat cat s-a putut vorbi de obiectivitate. placerea fata de muzica e subiectiva pana la urma.
    pacat de norvegian, are o voce mega faina. asculta asta: http://www.youtube.com/watch?v=ERbQgM1aF8A te vei convinge de vocea sa.
    te salut si eu, numai bine si povestim pe mess c-am vazut ca m-ai adaugat in lista ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca nu e drept ca ai pus Islanda atat de jos. Merita un loc mult mai bun, avand in vedere ca, desi interpreta nu e fotomodel si n-are 18 ani, are o pronuntie cu mult superioara "vedetelor" care au avut pretentii de super vorbitori de engleza...

    RăspundețiȘtergere
  6. Maia, Islanda e clar ok adica tipa are o voce foarte buna, puternica, o voce care exprima forta, studiu etc... dar... din pacate vocea foarte buna lipsita de show sau cel putin o prezentare artistica pe care sa n-o uiti imediat, lipsita de o melodie care sa prinda, care sa iti ramana in minte, nu e totul. personal mi-a placut tipa, adica vocea si charisma ei, dar atat. ar fi pe locul 12 dupa mine daca e... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut ! Am revenit cu un top maraton : My Top 100 - Eurovision (2000 - 2010) : http://www.youtube.com/watch?v=fd82ok15L58 (e primul Top 100 ESC(00-10) de pe youtube :D)
    Mi-a luat o saptamana sa-l realizez, avand de ascultat peste 350 de melodii (de cel putin 3-4 ori fiecare ca sa-mi fac o parere cat mai corecta) din 11 ani de Eurovision, dar eu cred ca a meritat :D . Enjoy the music !

    RăspundețiȘtergere
  8. oh, da.... asta da surpriza! :)
    felicitari pt. munca depusa, you're for real the no. 1 eurovision fan in my humble opinion. :P
    so... o sa ma uit la el si-o sa-ti zic parerea mea. pana una alta my top 10 eurovision all time sunt:
    1. Invincible - Carola
    2. Waterloo - ABBA
    3. Never let you go - Dima Bilan
    4. Believe - Dima Bilan
    5. Playing with fire - Paula Seling &Ovi
    6. Wild dances - Ruslana
    7. Every way that I can - Sertab Erener
    8. My number one - Helea Paparizou
    9. Hard rock Hallelujah - Lordi
    10. Didrik Solli Tangen - My heart is yours

    RăspundețiȘtergere