Daca unele produse imita foarte bine originalul, trebuie sa stii ca sunt cateva criterii pe care trebuie sa le urmaresti pentru a nu cadea in plasa:
- Locul de vanzare: in general, fereste-te de micile magazine de la marginea strazii, de vanzatorii ambulanti si de cei din piata. Apoi, trebuie sa fii atenta si la comenzile pe care le plasezi pe internet, deoarece majoritatea au drept scop pacalirea potentialilor clienti. In orice caz, trebuie sa ceri un certificat de autenticitate.
- Ambalajul produselor ce apartin caselor prestigioase sunt foarte elaborate si finisate perfect. Analizeaza cu atentie ambalajul produsului pe care intentionezi sa-l cumperi: fii atenta mai ales la litere si la culori!
Calitatea produselor contrafacute este de cele mai multe ori inferioara produselor autentice. Pielea este inlocuita de materiale sintetice, cusaturile nu sunt realizate corect, fermoarul nu corespunde cu originalul, sunt o multime de lucruri care tradeaza un fake.
Pretul: 10 euro pentru o pereche de ochelari Dior sau pentru un tricou polo Lacoste, 30 de euro pentru o geanta Vuitton. . . Daca pretul ti se pare extraordinar de mic, este clar ca urmeaza sa fii pacalita! Asa ca incepe sa pui intrebari despre produs; majoritatea vanzatorilor au deja “antrenament” in acest sens si vor incerca sa te convinga, iar tu risti sa cazi in plasa acestor sarlatani!
- Eticheta: pe eticheta unui produs autentic vei gasi intotdeauna locul unde s-a fabricat, marca si numele produsului sunt scrise corect, ceea ce nu vei gasi niciodata in cazul unui fake!
Riscurile la care esti expus daca alegi sa cumperi un fake – Daca tu, ca o turista inocenta care se intoarce de la New York sau de la Milano cu o geanta falsa Gucci si doua tricouri contrafacute Ralph Lauren, esti prinsa de serviciile de la vama, va trebui nu numai sa platesti de doua ori pretul produsului contrafacut, dar toate articolele false iti vor fi confiscate.
Riscul la care se expun traficantii este foarte mare, acestia risca sa platesca o amenda care poate ajunge pana la 500.000 euro si cinci ani de inchisoare.
In orice caz, daca vreodata mai ai putin si cazi prada unui asemenea produs, aminteste-ti ca in scurt timp nu o sa te mai poti bucura de el, fie din cauza calitatii, fie din cauza autoritatilor! De asemenea, astfel de produse pot fi periculoase pentru sanatatea ta (ochelari de soare fara protectie, coloranti sau alte produse chimicale care pot provoca alergii, etc.) deoarece nu beneficiaza de niciun control de calitate.
Daca nu iti poti permite un produs original, nu e cazul sa-ti cumperi un fake! Poti gasi numeroase alte modele de calitate, la preturi mai scazute, chiar daca nu se numesc Chanel, Prada sau Gucci! In plus, daca tii la brand, cei care se pricep o sa stie ca e un fake si te faci de ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu